Informatii:
Aici gasesti arhiva Timpolis pana la data de 01 septembrie 2013. Pentru cautare in aceasta arhiva folositi instrumentul de cautare de sub meniul din stanga. Pentru articole mai noi de 01 septembrie 2013 accesati butonul de sus pentru EDITIA CURENTA. Este posibil ca, in urma noilor modificari, sa obtineti erori de cautare pentru care Departamentul IT va cere anticipat scuze.     -     Aici gasesti arhiva Timpolis pana la data de 01 septembrie 2013. Pentru cautare in aceasta arhiva folositi instrumentul de cautare de sub meniul din stanga. Pentru articole mai noi de 01 septembrie 2013 accesati butonul de sus pentru EDITIA CURENTA. Este posibil ca, in urma noilor modificari, sa obtineti erori de cautare pentru care Departamentul IT va cere anticipat scuze.     -     Aici gasesti arhiva Timpolis pana la data de 01 septembrie 2013. Pentru cautare in aceasta arhiva folositi instrumentul de cautare de sub meniul din stanga. Pentru articole mai noi de 01 septembrie 2013 accesati butonul de sus pentru EDITIA CURENTA. Este posibil ca, in urma noilor modificari, sa obtineti erori de cautare pentru care Departamentul IT va cere anticipat scuze.     -    
editia 31 octombrie - 3 noiembrie 2013
rss feed
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri pe e-mail

12°C

Umiditate:93%
Viteza vantului:3 KMH
Vizibilitate:11 km
  4.5059
  0.1604
Cazuistica | 6 - 9 martie 2008 | Sebastian POELINCA
Micsoreaza fontMareste font

Captura de 70.000 de euro, in cateva ore

70.000 de pachete de tigari, confiscate de Politia de Frontiera


O retea de traficanti de tigari netimbrate care actiona pe raza judetelor Caras-Severin, Mehedinti, Dolj si Gorj a fost destructurata, marti de politistii de frontiera timisoreni. Peste 70.000 de pachete de tigari au fost confiscate in urma unei operatiuni-fulger.

Fluviu de tutun pe langa Dunare

In urma unei operatiuni de filaj – pus la cale impreuna cu ofiteri din cadrul S.I.I.P.I. Mehedinti, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – care a durat mai bine de trei luni, politistii de frontiera din cadrul D.P.F. Timisoara au descins marti in mai multe locatii din Resita, Oravita, Turnu Severin, Craiova si Motru, folosite de traficantii de tigari ca depozite ilegale de tutun de contrabanda. Din aceste locatii, traficantii de tigari pasau marfa vanzatorilor, care, ulterior, comercializau pachetele la bucata, in piete.

Marti, intre orele 6.30 - 20, in cadrul unei mega-operatiuni pe linia combaterii traficului cu tigari netimbrate, politistii de frontiera severineni din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Timisoara au descins in forta in mai multe locatii, efectuand perchezitii domiciliare la noua imobile din localitatile amintite. Toate obiectivele vizate au fost indelung supravegheate, astfel incat captura a fost una pe masura.

In urma controalelor efectuate – pentru care au avut sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi Gorj –, politistii de frontiera au descoperit peste 54.000 pachete de tigari de contrabanda si un pistol cu aer comprimat, care nu era inregistrat in evidentele Politiei, si au indisponibilizat trei autoturisme folosite pentru transportul tutunului netimbrat. In timpul controalelor, politistii de frontiera severineni l-au prins in flagrant, in Turnu Severin, pe M. Marian, de 41 de ani, din Slatina, care transporta 11.000 de pachete de tigari de contrabanda, camuflate in autoturismul personal marca Audi, cu scopul declarat de a le comercializa ilegal. In timpul aceleiasi operatiuni, insa, in Resita, politistii de frontiera l-au surprins pe M. Cristian, de 32 de ani, care circula intr-un Opel Vectra ticsit cu 5.000 de pachete de tigari netimbrate.

Intreaga cantitate de tigari, cu o valoare aproximata la 70.000 de euro, plus arma descoperita la domiciliul unuia dintre traficanti au fost confiscate. "Ofiterii Directiei Politiei de Frontiera Timisoara continua cercetarile fata de toti membrii grupului, pentru stabilirea intregii activitati infractionale a acestora, sub aspectul savarsirii infractiunilor de initiere si constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda si evaziune fiscala", anunta subcomisarul Ava Diaconu, purtator de cuvant al D.P.F. Timisoara.

Politistii de frontiera severineni au dat lovitura cu aceasta captura de tigari. Daca in intreg anul 2007 politistii de frontiera din Mehedinti au confiscat 85.400 de pachete de tigari netimbrate, numai in primul trimestru al acestui an au confiscat peste 91.000 de pachete de tigari netimbrate.